2020-05-27 15:01:52• hírek • Agerpres

A CNCD kétezer lejre bírságolta meg Tăriceanut a Iohannis ellen tett kijelentései miatt

Kétezer lejre bírságolta meg szerdán a Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Călin Popescu-Tăriceanut, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnökét a Klaus Iohannis államfő ellen tett kijelentései miatt. Tăriceanu április 16-ai facebook-bejegyzésében többek között a 'Führer' szót használta Iohannis elnökkel kapcsolatban.

A CNCD szerint Călin Popescu-Tăriceanu következő kijelentései diszkriminatívak: 'Iohannis úr idegei felmondták a szolgálatot. Úgy vélem, az elszigetelődés neki sem használ, amint nekünk sem. Csak így tudnám megmagyarázni bősz kirohanását mindazok ellen, akik nem értenek egyet a Cotroceni-palotából érkező rendelkezésekkel. Ma kategorizálta a politikusokat. Jók és rosszak. (...) Mivel teljesen meg vagyok győződve arról, hogy én a rosszak között vagyok, adnék neki néhány tanácsot: Lassabban a fenyegetésekkel, mert nem Führer, hanem - egyelőre - Románia elnöke.'


A testület szerint a kijelentések diszkriminatívak és 'sértik a méltósághoz való jogot'. Határozatát a testület hét igen és egy nem szavazattal hozta meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: